Petua Berhenti Merokok tagged posts

Shaklee Menceriakan Hidupku Tanpa Rokok

Assalamualaikum dan salam 1Shaklee kepada pembaca setia blog vitamin4kesihatan.com,

Apa khabar semua? Rasanya dah lama aku tak berceloteh di blog wife aku ni, maklum ler sibuk dengan aktiviti-aktiviti outdoor untuk dicoretkan dalam blog www.shamphotography.com. 😀

Kalau korang masih ingat lagi, aku pernah menulis mengenai kisah dan pengalaman aku untuk berhenti merokok pada tahun lepas. Kalau nak flashback balik, boleh ler baca kat entri “Vitamin E Shaklee Boleh Membantu Berhenti Merokok – Betul Ker?” . Terima kasih aku ucapkan kepada yang memberi komen dan memberi feedback yang positif, sedikit sebanyak telah memberi semangat kepada aku untuk meneruskan usaha murni lagi suci ni…ahahahaha. Ermmm…rokok?..apa itu rokok?… dah lama aku tak dengar perkataan tu bermain-main di hujung bibirku. 😀

Betul Ker Dah Berhenti Merokok?

Alhamdulillah!! sehingga ke hari ini…tarikh ini…minit ini…saat ini…ketika ini, aku dah berjaya untuk tidak merokok selama 429 hari bersamaan 1 tahun 2 bulan dan 4 ...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Apa Yang Berlaku Apabila Anda Berhenti Merokok?

Salam,

Saya rasa ramai yang cuba untuk berhenti merokok kan? Mungkin korang rasa sekarang ni adalah masa yang baik untuk berhenti merokok disebabkan harga rokok yang semakin naik atau korang pernah bercadang untuk berhenti merokok apabila mencapai umur 30an, 40an atau 50an.

Saya pernah menulis entri mengenai pengalaman saya untuk berhenti merokok, untuk berhenti merokok bukan satu perkara mudah dan sehingga kini sudah 7 bulan saya tidak membeli, menyentuh atau menghisap rokok. Walaupun pun baru 7 bulan tetapi saya masih tanamkan niat untuk tidak kembali merokok, sebenarnya ada juga kawan-kawan yang perli tapi saya cuma buat tak kisah jer. Buat masa sekarang ni, saya sentiasa mencari tips-tips atau artikel-artikel  berkaitan berhenti merokok untuk dikongsikan dengan kawan-kawan blogger  dan saya terjumpa 1 artikel yang saya rasa amat menarik dan sesuai untuk dikongsikan disini.

Kita semua tahu merokok itu bahaya kan? kalau boleh memang ler kita taknak merokok tapi apabila sudah terjeb...

Jom Baca Lebih Lanjut.......