resepi esp tagged posts

Tips Tak Lalu Minum ESP

Salam pembaca,

Ada setengah orang yang dah biasa minum air soya bila rasa soya ESP tak lalu nak minum.. Contohnya macam saya.. Saya jenis suka minum soya.. Walaupun tak hari-hari, tapi bila singgah 7-E atau Petronas Mesra antara air pilihan yang dibeli ialah air kotak soya.. Sebabnya bila minum air soya boleh bagi rasa kenyang.. Oleh kerana ESP adalah minuman soya yang asli jadi rasanya memang lain sangat dengan minuman soya yang biasa.. Tiada rasa manis dan rasa seperti minum air yang dicampur dengan tepung.. Tapi produk yang baik selalunya memang rasa tak sedap kan? Hehehe…..

Setiap kali bila ada customer yang bertanya pasal ESP mula lah saya rasa serba salah nak cerita tentang rasa.. Bab kebaikan ESP pula takda masalah.. Laju jer bercerita.. Hehe… Ye lah.. Lain orang lain seleranya.. Takut ada yang tak lalu dan membazir pula kalau tak diminum.. Padahal ESP boleh dibancuh dengan minuman lain.. Bukan minum kosong macam tu sahaja..

Setakat ni dah 2 tin ESP saya minum....

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Rahsia minuman ESP yang sedap, lazat dan mengenyangkan

Salam pembaca,

Dah beli ESP best selling produk Shaklee tu? Kalau belum lagi memang tersangat-sangatlah rugi. Minuman protein soya yang membekalkan 9 jenis asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita untuk membina sel-sel baru dalam tubuh badan. Ditambah pula dengan khasiat kalsium menjadikan ESP sesuai untuk menambahkan kesihatan tulang. Dan ESP juga menjadi kegilaan bagi mereka yang dambakan kulit yang cantik, menambah susu ibu serta menurunkan berat badan. Siapa yang dah cuba ESP mesti akan repeat order. Hebat sungguh penangan ESP ni..! 🙂

shaklee trial pack

Cara pengambilan ESP

ESP dibancuh menggunakan air sejuk kosong sahaja. Air panas DILARANG sama sekali. Ini kerana khasiat protein akan musnah jika dibancuh menggunakan air panas. Anda cuma perlu bancuh, goncang dan minum. Sebaiknya goncang di dalam bekas shaker untuk mendapatkan rasa yang lebih sedap dan berbuih.

Variasi Resepi ESP

ESP juga boleh dibancuh dengan mana-mana air sebenarnya dan tidak terhad kepada air kosong sahaja...

Jom Baca Lebih Lanjut.......