shaklee malaysia tagged posts

Notis Penghantaran Produk Shaklee Semasa Perayaan Hari Raya

Salam pembaca,

notis-penghantaran-produk-shaklee-seluruh-malaysia-semasa-cuti-hari-raya

Tinggal beberapa hari sahaja lagi kita akan menyambut hari raya. Terasa begitu pantas bulan ramadhan meninggalkan kita. Bagaimana agaknya persediaan raya kali ni? Adakah semuanya telah lengkap atau masih ada lagi yang belum di beli?

Jika terdapat produk Shaklee dalam senarai kelengkapan raya anda yang masih belum dibeli anda kena beli cepat-cepat. Pihak Shakee Malaysia telah mengeluarkan notis pemberitahuan tarikh pengeposan barang untuk seluruh Malaysia. Pesanan produk Shaklee yang dibuat pada tarikh 15 Julai – 20 Julai akan mula dihantar pada tarikh 21 Julai.

Jadi kepada mereka yang ingin membawa pulang produk Shaklee ke kampung halaman, rancang pembelian anda sebelum terlambat. Pastikan alamat penghantaran adalah tepat dan betul supaya tidak menyusahkan anda.

Kalau nak pesan produk Shaklee jangan lupa hubungi saya. Selamat Hari Raya!

notis-penghantaran-produk-shaklee-semasa-musim-perayaan-hari-raya

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Kempen Membeli Sambil Menderma

Salam pembaca,

Ada yang berminat untuk menyokong kempen membeli sambil menderma dengan produk Shaklee? Kalau YA ada satu berita baik yang saya nak kongsikan dengan semua. Sepanjang bulan September – Oktober, Shaklee membuat promosi Beli 3 Percuma 1 untuk produk Meal Shakes. 10% daripada hasil penjualan akan disumbangkan kepada 2000 keluarga yang memerlukannya selama setahun. Dan sasaran yang ingin dicapai ialah sebanyak RM1,000,000.

Untuk pengetahuan semua, usaha ini adalah kerjasama diantara pihak Shaklee Malaysia dengan MyKasih. Nama program ini ialah “Shaklee Cares For Our Children”. Untuk pengetahuan semua program ini tiada kena mengena dengan sumbangan peribadi dari pengedar Shaklee. Pihak Shaklee Malaysia yang akan menguruskan kutipan jualan. Kami pengedar Shaklee bertanggungjawab mempromosikan kempen ini supaya misi berjaya. Jangan salah faham pula yea… 🙂

Bagaimana nak sertai kempen Shaklee Cares For Our Children

buy 3 free 1 mealshakes

Kempen ini terbuka untuk semua sama ada ahli Shaklee atau pun ...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Shaklee Home Office Sudah Berpindah di Sunway

Salam pembaca,

Oleh kerana nama Shaklee semakin lama semakin besar dalam Malaysia, maka home office Shaklee pun telah berpindah ke tempat yang lebih besar, selesa dan cantik. Secara rasminya pada 25 Ogos 2014 lalu pejabat baru Shaklee adalah di The Pinnacle, Bandar Sunway. The Pinnacle adalah bangunan baru sekitar Bandar Sunway. Kalau tak tahu di mana The Pinnacle, ianya sederet dengan Sunway Medical Centre. Boleh lihat peta di bawah.

peta-pejabat-baru-shaklee

lokasi-pejabat-baru-shaklee-1

Sejak ofis Shaklee berpindah ke tempat baru, saya belum sempat lagi ke sana. Bila lihat gambar-gambar yang dikongsikan oleh rakan-rakan Shaklee rasa teruja pula nak ke sana. Berbanding dengan ofis lama, kaunter pembelian dibuka dengan lebih banyak lagi. Ruang menunggu masih sama seperti dulu, dilengkapi dengan meja dan kerusi. Oleh kerana ruangnya lebih luas, jadi lebih selesa. Turut disediakan bilik training yang besar dan selesa untuk kegunaan pengedar Shaklee menjalankan aktiviti seperti coaching, motivation rally dan sebagainya.

Yang paling istimewa...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Senarai Wakil Pengedar Sah Shaklee

Salam pembaca,

Ada setengah pengguna atau pembeli lebih suka dapatkan barang secara C.O.D iaitu cash on delivery. Mungkin mereka yang berminat untuk COD mempunyai pengalaman menjadi mangsa penipuan online. Duit dah transfer ke dalam akaun penjual, tapi barang lambat dapat atau tak dapat langsung. Tapi sebagai penjual pernah juga jadi mangsa. Pembeli dah janji nak beli barang, bila kita dah beli dan hubungi untuk penghantaran tiba-tiba tak jadi. Macam mana tu? Sendiri mau ingatlah kan.. Biasalah.. Itulah adat dalam urusan perniagaan. 🙂

Ada juga beberapa pembeli yang berurusan dengan saya lebih gemar dapatkan barang secara cod. Saya takda masalah untuk hantar barang tersebut. Asalkan kawasan penghantaran adalah sekitar kawasan saya. Antara lokasi yang saya cover untuk cod ialah Batu 3 Shah Alam, Seksyen 15  Subang JayaGiant Seksyen 13 Shah Alam, Seksyen 7 Shah Alam, Universiti Malaya dan Pantai Dalam. Pernah sekali saya terpaksa cod ke Bukit Jalil. Tapi itu pun salah saya...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

National Conference Shaklee Sesi 2012/2013

Salam pembaca,

Alhamdulillah Sabtu lepas (08,June 2013) telah berlangsungnya majlis yang penuh gilang gemilang Shaklee iaitu National Conference Shaklee bagi sesi 2012/2013 di Sunway Resort Hotel and SPA, Selangor, Malaysia. Majlis tahunan ini diadakan pada setiap tahun untuk meraikan kejayaan pengedar-pengedar Shaklee yang telah berjaya membuat jualan yang sangat cemerlang sepanjang sesi 2012/2013.Lebih kurang 3000 warga Shaklee dari seluruh Malaysia berkumpul pada hari tersebut termasuk wakil penjual, pakar nutrisi, staff dari semua cawangan Shaklee dan yang paling istimewa ialah tetamu yang di datangkan khas iaitu Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson dan Cindy Latham, Senior Vice President Global Marketing Shaklee Corporation.

Antara agenda utama yang saya suka pada hari tersebut ialah pengiktirafan yang diberikan oleh pihak Shaklee kepada semua pengedar yang telah berjaya membuat jualan dengan cemerlang. Pada saya ini lah yang diinginkan oleh semua wakil pengedar...

Jom Baca Lebih Lanjut.......