Speed up Blog tagged posts

Laju Giler Ker Blog Anda?

Ahhh!!.. lembab la blog ni! Maunyer berjanggut tunggu loading ni. Tutup jer lah.” Pernah tak anda mengalami situasi begini?. Mesti bosan kan?

laju-giler-ker-blog-anda-vitamin4kesihatan-shaklee

Jika anda seorang blogger atau yang menjalankan bisnes mengunakan blog, pernah tak anda menguji kelajuan page loading untuk blog anda? Kadang-kadang kalau blog mengambil masa yang lama untuk selesai loading menyebabkan pembaca ataupun pengunjung blog anda malas nak menunggu. Page loading speed juga amat penting yer untuk blog anda, kalau blog anda lambat takde siapa nak menunggu untuk setiap page selesai loading untuk tontonan pengunjung blog anda. Saya pun sentiasa pastikan page loading speed sentiasa berada ditahap yang bagus dan tidak terlalu perlahan.

Tetapi ini bukan perkara yang senang untuk dilaksanakan oleh kerana banyak juga faktor-faktor yang menentukan samaada blog anda laju atau tidak. Antara faktor-faktor yang biasa adalah seperti:

  1. Blog yang mempunyai 70%-100% text adalah lebih laju daripada blog yang mempunyai gambar.
  2. Blog ya...
Jom Baca Lebih Lanjut.......