tips kulit cantik tagged posts

Kulit Bertambah ‘Flawless’ Selepas Mencuba Seminggu

Salam pembaca,

Saya kalau bab penjagaan kulit muka agak cerewet sedikit. Tak berani nak cuba sembarangan produk penjagaan muka. Nak kata kulit sensitif takda lah pulak. Tapi kalau salah pakai produk kesannya kulit muka akan naik bintik-bintik merah, akan rasa pedih dan kulit menggerutu. Tak suka……!!

Bila saya dah jumpa satu produk yang sesuai saya tak kan bertukar dengan jenama lain. Masa zaman kolej dulu saya setia pakai produk Neutrogena. Bila dah berduit pulak saya cuba The Body Shop. Dua produk ni jer yang saya berani gunakan. Tak berani nak mencuba produk lain. Membazir jer kalau tak kena dengan kulit. Hehehe..

Tapi sekarang ni harga produk Body Shop setiap tahun naik harga. Bila bandingkan dengan produk penjagaan kulit Shaklee lebih kurang jer harganya. Rasa macam nak mencuba pun ada. Tapi takut pulak tak sesuai. Memanglah saya jatuh cinta dengan semua vitamin Shaklee. Tapi belum tentu set penjagaan kulit tu serasi muka. Bila baca testimonial pengguna semua pun berpuas hati...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

DIY Masker Untuk Kulit Cantik dan Berseri

Salam pembaca,

Entri  berkaitan Tips Kecantikan kali ni nak cerita pasal D.I.Y (Do It Yourself) masker yang senang, mudah dan jimat.. Part yang jimat tu rasanya semua orang suka kan.. Tapi kena rajin lah kalau nak jimat.. Sebabnya semua kena buat sendiri.. Bancuh, tempek kat muka dan basuh sendiri.. Kalau malas nak buat sendiri pergi je lah buat facial dekat salon kecantikan.. Pastu bayar lah berpuluh-puluh ringgit.. Kadang-kadang ada juga yang sampai beratus ringgit..Saya tak pernah buat facial kat kedai.. Memang buat sendiri kat rumah.. Rasa tak berbaloi bayar mahal-mahal untuk buat facial.. Hehehe..

Bagi sesiapa yang ingin memiliki kulit muka yang cantik dan sihat digalakkan melakukan skrub dan memakai masker seminggu sekali.. Ini bertujuan untuk menanggalkan sel-sel mati pada kulit, mengurangkan kesan pigmentasi, mengawal lebihan minyak pada muka supaya kulit kelihatan lebih segar dan berseri..

5 Resepi Homemade Masker Yang Mudah

homemade masker shakleeSumber gambar dari Google

Hasil pencarian dari Mr...

Jom Baca Lebih Lanjut.......