vitalea shaklee tagged posts

Multivitamin Tertua Di Dunia Sambut Ulang Tahun Yang ke-100

Salam,

Tahukah anda bahawa multivitamin yang pertama di dunia dihasilkan pada tahun 1915? Pakar saintis yang berjaya menemui formula tersebut ialah Dr. Forrest C. Shaklee. Dan multivitamin tersebut masih lagi bertahan sehingga ke hari ini. Ini bermakna usia multivitamin tersebut telah pun memasuki 1 abad, bersamaan dengan 100 tahun. Wow!!

Vitamin mana yang mampu dapat bertahan sehingga 100 tahun ni? Syarikat mana pula yang menghasilkan vitamin tersebut? Jeng jeng jeng….

100years-vitalea-shaklee

Syarikat mana lagi yang mampu bertahan lama kalau bukan Shaklee Corporation. Dan multivitamin yang dimaksudkan pula ialah Vitalea. Pada awalnya ianya dikenali Vitalized Mineral (dalam bentuk cecair), tetapi kini telah bertukar dalam bentuk tablet.

Tapi, bukan sebarangan bentuk tablet tau. Tablet vitalea dihasilkan menggunakan teknologi terkini yang dikenali sebagai “Explo-Tab”. Sebab itu Vitalea juga adalah vitamin yang paling cepat larut di dalam air.

multivitamin-pertama-didunia-vitalea-shaklee

artikel-multivitamin-vitalea-shakleeArtikel rencana kesihatan yang pernah disiarkan di dalam majalah i...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Kisah Benar Orang Yang Takut Nak Telan Pil Vitamin Atau Ubat

Salam pembaca,

Ada tak yang jenis penakut untuk telan pil vitamin atau pun ubat? Macam saya tak kisah saiz pil tu besar atau kecil. Boleh jer anak tekak ni terima dan telan. Makan 2 pil serentak pun boleh. Tapi ada sesetengah orang ada yang memang payah nak telan pil ni. Nak pulak kalau pil tu saiznya besar. Sebelum nak telan tu terkebil-kebil biji mata tengok pil tu. Ada yang guna cara dengan patahkan dua bahagian baru telan, ada juga yang hancurkan terus. Nak khasiat punya pasal, macam-macam cara pun sanggup.

tips-makan-vitamin-shakleeOrang lelaki memang susah nak makan vitamin ni. Nak kena suapkan baru makan. Setuju tak? 😀 Kredit: Google

Saya nak kongsi kisah dua orang adik beradik saya yang jenis susah nak telan pil. Sorang kakak saya dan sorang lagi adik bongsu. Yang adik bongsu ni daripada dia kecik sampailah dah besar memang susah betul nak telan pil. Dia kalau demam, bila disuruh makan panadol memang tak nak punyalah. Untuk paksa dia makan, mak saya akan patahkan pil panadol tu jadi dua...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Promosi Vitalea Iron Formula Shaklee Februari 2014

Salam pembaca,

Promosi Shaklee untuk bulan Febuari 2014 ialah Vitalea Iron Formula iaitu multivitamin yang pertama di dunia iaitu pada tahun 1915 oleh Dr. Forrect C. Shaklee.. Pada awalnya ia dikenali sebagai “Vitalized Mineral” yang akhirnya telah disingkatkan menjadi perkataan Vita-Min.. Vitalea Iron Formula merupakan produk unggul keluaran Shaklee yang menjadi pilihan pengguna sebagai pelengkap nutrisi harian termasuk mantan perdana menteri iaitu Tun Dr. Mahathir Mohammad yang pernah mengambilnya suatu masa dahulu..

multivitamin-pertama-didunia-vitalea-shaklee

Kenapa Vitalea Pilihan Multivitamin Terbaik?

Terdapat satu ujian klinikal telah membuktikan pengambilan Vitalea Shaklee secara konsisten selama setahun boleh mengurangkan risiko untuk jatuh sakit sebanyak 65%.. Produk Vitalea juga telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000..

Vitalea Shaklee juga merupakan multivitamin yang paling cepat larut di dalam air dan juga tubuh manusia....

Jom Baca Lebih Lanjut.......