vitamin kesihatan tagged posts

Omega 3 Dapat Memanjangkan Jangka Hayat Manusia (Betul ker Bohong?)

Secara umumnya kita mengetahui Omega 3 dapat memberikan banyak manfaat serta khasiat kepada manusia. Sumber utama untuk mendapatkan khasiat Omega 3 pula adalah daripada ikan terutamanya ikan dari air laut dalam seperti tuna, salmon, tenggiri atau ikan kod. Sama ada kita suka atau pun tidak makan ikan, kita terpaksa makan juga kerana ianya sangat bagus untuk rangsangan otak dan yang paling penting Omega 3 juga dapat mengurangkan kadar risiko diserang penyakit jantung yang semakin tinggi di negara kita.

Hari ini, saya terbaca 1 artikel yang menarik dalam surat khabar Utusan Malaysia berkaitan dengan kajian Omega 3 yang ada di dalam ikan dengan statistik jangka hayat manusia. Saya rasa artikel ni amat menarik untuk dikongsikan bersama pembaca blog ini. Jom baca artikel di bawah:

Hidup Lebih Lama Jika Makan Ikan

Saya ada berita baik bagi mereka yang tidak suka makan ikan tetapi ingin mendapatkan khasiat Omega 3.

Saya sarankan supaya anda mengambil OmegaGuard Shaklee yang sudah berada di pasaran dan terbukti berkesan se...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Eksperimen Vita Lea Shaklee – Multivitamin yang cepat larut di dalam air

Salam buat pembaca,

Kali ini saya ingin kongsikan dengan anda eksperimen ke atas supplemen multivitamin Shaklee iaitu Vita Lea. Ujian ini akan menunjukkan bagaimana tindak balas Vita Lea yang cepat larut di dalam air.

Vita-Lea® Iron Formula

Sila saksikan video di bawah ini:-

 Penerangan mengenai eksperimen

—> Tindak balas Vita Lea bermula seawal 30 saat melalui gelembung udara yang terhasil

—> Selepas 1 minit tindak balas semakin ketara dan Vita Lea semakin terurai.

—> Selepas 3 minit Vita Lea telah terurai sepenuhnya.

—> Dengan menggunakan sudu anda dapat saksikan bagaimana kelarutan Vita Lea di dalam air.

Fakta mengenai ujian ini

—> Menggunakan air mineral yang berada pada suhu bilik (tidak panas, tidak suam dan tidak sejuk)

—>Vita Lea yang larut dengan cepat di dalam air menunjukkan bagaimana tubuh badan kita dapat menyerap dengan cepat nutrisi yang terdapat di dalam sebiji Vita Lea.

—> Tiada pewarna tiruan. Warna hijau pada tablet Vita Lea ialah coating spirulina...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Penjagaan Kesihatan Mata

mata Penjagaan kesihatan mata adalah penting bagi memastikan tahap penglihatan dapat dijaga dengan baik. Kesihatan mata perlu diambil kira sebagai salah satu daripada penjagaan kesihatan. Untuk memastikan kita dapat menikmati nikmat penglihatan dengan lebih lama adalah lebih baik jika kita menitikberatkan soal kesihatan mata.

TIPS PENJAGAAN KESIHATAN MATA

Kita mestilah sentiasa memastikan kesihatan mata sentiasa terjaga. Antara tips yang boleh dikongsikan di sini ialah:-

 tick Gunakan kaca mata hitam apabila berada di luar terutama apabila matahari sangat terik. Pastikan juga kaca mata anda mempunyai perlindungan UV
tick Pastikan memakai perlindungan mata atau pon goggles apabila melakukan kerja-kerja pertukangan di rumah bagi mengelakkan habuk atau pon benda asing masuk ke dalam mata
tick Gunakan pencuci mata yang khas apabila membersihkan mata daripada kotoran make up
tick Apabila duduk di hadapan skrin komputer terlalu lama boleh menyebabkan mata letih...
Jom Baca Lebih Lanjut.......

Set Kecantikan Shaklee – Vitamin E, Vitamin C, B Complex dan ESP

Set kecantikan dalam produk Shaklee ada macam2.. Antara yang paling tip top ialah Vivix dan Collagen Powder.. Dua2 ni adalah jenis minum.. Vivix hanya ambil 1 sudu teh sehari, collagen pula satu paket sehari di bancuh dengan ape juga jenis minuman..  Bila bagi tau harga kedua2 brg nie respon nya ‘mahal nya…… ‘, ‘mahal jugak ehh…..’, ‘alamak xda bajet lah…’ hehehe…..

Tapi jangan risau…  Ada juga produk Shaklee lain mampu memberikan hasil yang baik untuk dapat kan kulit yg cantik.. Kalau ada yg ‘kureng’ bajet tapi nak dapat kan hasil yg terbaik korang boleh cuba cadangan saya sepert di bawah:-

1) Vitamin E(120) + Vitamin C 500mg (180) +  ESP (850g) = RM 391.50

2) Vitamin E(120) + Vitamin C 500mg (180) + B Complex (120) = RM 295.25

3) Vitamin E(120) + Vitamin C  500mg (180) = RM 241.50

Harga yang saya nyatakan di atas adalah untuk FULL SET dan boleh dimakan dalam tempoh 3-4 bulan....

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Kelebihan Multi Vitamin Vita-Lea Shaklee

Salam untuk pembaca,

Kali nie nak share info sket pasal Multi Vitamin. Kalau korang semua dah ada kesedaran nak meningkatkan tahap kesihatan korang mesti korang dah start google pasal multi vitamin kan. Sebenar nya memang banyak jenama/cap/company yang menghasilkan multi vitamin ni. Terpulang lah pada korang semua nak beli yang mana satu. Tapi kali nie saya nak kongsikan dengan anda kelebihan multi vitamin Shaklee iaitu Vita-Lea.

Untuk pengetahuan korang semua Vita-Lea Shaklee ada makanan tambahan yang mengandungi sumber multi vitamin dan multi mineral. Vita-Lea dirumus kan khas oleh pakar sains Shaklee bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yg diperlukan oleh orang dewasa.

Apa antara kandungan penting yang ada dalam Vita-Lea?

Vita-Lea® Iron Formula

Vita-Lea® Iron Formula

Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, ...

Jom Baca Lebih Lanjut.......