Testimonial Phytocol-ST Shaklee Menurunkan Kolestrol Cara Semulajadi

Salam pembaca,

Alhamdulilah, National Conference Shaklee bagi tahun 2013/2014 telah pun berlangsung selama 3 hari pada 6 – 8 June 2014 bertempat di Sunway Pyramid Convention Centre. Majlis tersebut berjalan dengan lancar dan disambut dengan penuh meriah oleh para pengedar Shaklee di seluruh Malaysia. Lebih membanggakan pada tahun ini CEO Shaklee iaitu Roger Barnett telah turun padang untuk meraikan para pengedar yang cemerlang sepanjang sesi tahun 2013/2014. Tapi saya bukan nak cerita pasal National Conference, saya nak cerita tentang produk terbaru yang dilancarkan pada hari tersebut. Iaitu produk Phytocol-ST Shaklee,  merupakan supplemen yang berasaskan tumbuh-tumbuhan yang telah diuji berkesan dalam menurunkan kolestrol secara semulajadi.

phytocol-st shakleeDah periksa kadar kolestrol dalam darah? Kalau belum cepat-cepat pergi jumpa dokter dan buat ujian. 🙂

Manfaat Fitosterol Untuk Kesihatan

Boleh sebut tak fitosterol ni? Hehe.. Bunyi sebutan pun dah dekat-dekat dengan bunyi kolestrol. Sebab tu manfaatnya bagus dalam menurunkan dan mengekalkan paras kolestrol dalam badan. Produk Phytocol-ST Shaklee diperbuat daripada adunan mantap fitosterol. Tapi apa itu fitosterol? Jom kita baca lagi tentang fitosterol.

phytocol-shaklee-untuk-kesihatan-jantung-4

Apa itu Fitosterol?

Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan sterol tumbuhan) wujud secara semulajadi dalam kandungan yang sedikit dalam sumber makanan seperti buah-buahan, sayur-sayura, kekacang, biji-bijian, legume, bijiran dan minyak sayuran. Lebih dari 80 kajian klinikal telah diterbitkan di dalam penerbitan saintifik melaporkan keberkesanan dan keselamatan fitosterol.

Bagaimana Fitosterol Berkesan?

Struktur fitosterol adalah hampir sama seperti kolestrol.Dan dengan pengambilan fitosterol ia akan bersaing dengan kolestrol untuk tapak penyerapan dalam sistem penghadaman. Hasilnya penyerapan kolestrol dihalang dan ia akan disingkirkan keluar keluar bersama fitosterol. Ini bermaksud apabila anda mengambil lebih banyak fitosterol maka semakin kurang kolestrol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang untuk anda menurunkan paras kolestrol LDL

Berapa banyak Fitosterol Yang Anda Perlukan?

Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2,000mg fitosterol dalam diet harian anda untuk membantu menurunkan paras kolestrol secara semulajadi.

phytocol st shakleeLihat bagaimana fitosterol menyingkirkan kolestrol dari saluran darah

Testimonial Phytocol-ST Paras Kolestrol Turun

Apa yang berlaku dengan paras kolestrol pengguna Ethan Wong selepas 2 bulan mengambil Phytocol-ST Shaklee? Jom lihat skrin shot di bawah.

testimonial-phytocol-st-shaklee-vitamin4kesihatan

testimonial-phytocol-st-shaklee-vitamin4kesihatan-2Keputusan ujian darah Mr. Ethan Wong SEBELUM mengambil Phytocol-ST

testimonial-phytocol-st-shaklee-vitamin4kesihatan-1Keputusan ujian darah Mr. Ethan Wong SELEPAS mengambil Phytocol-ST selama 2 bulan

Alhamdulillah. Produk yang berkesan hasilnya pun memuaskan. 🙂

Pada mereka yang tahu tentang paras kolestrol dalam badan memang tinggi dan masih belum berjaya menurunkan walaupun telah cuba mengawal diet harian tak salah rasanya mencuba produk terbaru keluaran Shaklee ni. Sekarang ni pun ramai yang dah rasa sendiri betapa bagusnya produk Shaklee. Jadi sekarang ni tibalah masanya Phytocol-ST menjadi carian hangat dan popular untuk membantu mereka yang berusaha untuk menurunkan kolestrol pada paras yang sihat.

Berminat? Hubungi saya untuk HOT CHAT mengenai produk Phytocol-ST. 🙂

harga-phytocol-st-shaklee

Follow Cheq Eem on Google+!

iR Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

2 comments to Testimonial Phytocol-ST Shaklee Menurunkan Kolestrol Cara Semulajadi

  • Raudzah  says:

    Thanks for info Cheq Eemm..Baru tau pasal fitosterol ni..

  • sobri yaacob  says:

    banyak info baru dan menarik..
    diperolehi..nice sharing sis 😛

Isikan Komen Anda Disini