Uncategorized

Jimat 16k Dalam 20 Bulan! Rahsia Buku Forensik Kewangan Ini

Bukan senang nak cuba hidup selesa di Malaysia. Harga barang terus naik tetapi gaji kami tetap sama. Untuk kita hidup senang, haruslah bekerja kuat siang dan malam tetapi ia membebankan kehidupan sosial kita. Kalau hendak hidup senang, kita harus terus berusaha mencari cara untuk menjana lebih banyak pendapatan. Cara ini hanya membazirkan masa demi mencari wang cukup sekadar bebas daripada hutang mempunyai harta dan cukup makan pakai.

Namun, adakah anda tahu terdapat kaedah yang telah dicuba dan diuji untuk menjana lebih banyak pendapatan, melangsaikan hutang anda dan memiliki lebih banyak harta? Siapa yang mempunyai rahsia untuk jawapan ini? Orang itu ialah Tuan Zaidi Ismail, seorang jurutera forensik kewangan yang berkelulusan tinggi.

Tuan Zaidi Ismail merupakan seorang jurutera forensik kewangan dan usahawan yang sudah membantu ribuan rakyat Malaysia selama 15 tahun untuk menyelesaikan masalah kewangan mereka. Tuan juga penulis Buku Forensik Kewangan dan Buku CSI Kewangan. Buku ini menjadi top 10 pilihan pembaca di rangkaian kedai buku MPH dan Popular selama 15 bulan berturut-turut. Tak percaya? Mari tengok beberapa testimoni dari rakyat Malaysia yang dibantu oleh tips dalam buku ini.

Beli Rumah & Kahwin Secara Percuma

Noor Hanizah, salah satu pembaca buku ini, menggunakan tips tersebut untuk membeli rumah dan kahwin secara percuma! Dia bernyata bahawa dia belajar prinsip asas kewangan dan kaedah mengurus hutang dengan tips dan panduan yang diberikan oleh Tuan Zaidi Ismail.

Jimat 16k dalam 20 Bulan

Satu lagi pembaca buku kewangan ini berjaya menjimat RM16k dalam masa 20 bulan sahaja! Dia mengikuti satu kaedah dari buku tersebut untuk mencapai ini. Teori tersebut adalah kaedah snowball. Kaedah ini mengatakan anda perlu membayar akaun hutang yang mempunyai baki yang paling kecil dulu. Bayangkan hutang anda seperti sebuah snowball menuruni bukit. Ia akan bermula kecil dan menjadi lebih besar dari semasa ke semasa.

Apabila anda melangsaikan hutang terendah dulu, anda akan melihat hasil kerja keras. Anda akan mendapat motivasi baru untuk terus membayar hutang anda sehingga semua baki sudah jelas.

Langsai Hutang & Jana Pendapatan dengan Mudah

Lagi satu pembaca buku best seller ini mempelajari beberapa ilmu kewangan yang senang difahami. Ini sebab tulisan dalam buku ini dibuat dengan banyak grafik yang lebih senang untuk membaca dan mengingati. Dia berkata buku kewangan ini mempunyai beberapa cara menyelesaikan hutang dengan tips ‘A to Z’ dan cara menjana pendapatan. Semua hutang daripada PTPTN ke rumah pun boleh langsaikan dengan mudah dan cepat. Selain itu, harga buku kewangan ini RM30 dan ia mempunyai bonus content bernilai lebih daripada RM300.